Surówka z kiszonej kapusty to najpopularniejszy dodatek obiadowy w zimowym okresie. Jest nie tylko smaczna, ale super zdrowa. Lubimy ją wszyscy!
Dziś poczciwa kapusta w wydaniu świątecznym, bo z dodatkiem wędzonych śliwek, żurawiny i bakalii. Idealna do smażonego karpia wigilijnego. Jeśli nie lubisz nudy w kuchni, na pewno wypróbujesz ten smaczny i ciekawy przepis. Polecam!
Składniki:
- 30 dkg kiszonej kapusty
- 1 garść wędzonych śliwek
- 1 garść suszonej żurawiny
- 1 garść rodzynków
- 2 łyżki oleju lnianego
- 2 marchewki
- 1/2 łyżeczki mielonego kminku
- szczypta kardamonu
Przygotowanie:
- do miski włóż kapustę kiszoną. Dodaj pokrojone w paseczki śliwki, oliwę, kminek, marchew startą na dużych oczkach tarki jarzynowej, rodzynki i kardamon
- wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Podawaj schłodzoną
SMACZNEGO!
Inspiracja: „Zima w kuchni pięciu przemian” Anny Czelej
Na moim blogu gotuje dla Was już od 8 lat. Uwielbiam dzielić się moimi domowymi przepisami, które smakują mojej rodzinie. Koniecznie daj znać, jak smakowały Ci moje przepisy w komentarzach 🙂