Koktajl jagodowo — brzoskwiniowy, dwukolorowy, przepyszny, syty, obłędnie zdrowy i nie wiadomo, która część smaczniejsza.
Jagód nie trzeba zachwalać, bo znamy ich dobroczynne działanie. Wspomagają wszystkie diety odchudzające i oczyszczające. Wpływają korzystnie na pracę serca i mózgu, wspomagają trawienie, poprawiają zdolność widzenia i podnoszą odporność.
Brzoskwinie – „królewski owoc” lata działa zasadotwórczo, ma również działanie oczyszczające, wspomaga naszą odporność mnóstwem mikroelementów i witamin. Nie ma się co zastanawiać, trzeba pić i jeść garściami. To świetna propozycja na lekkie, letnie śniadanko.
Składniki na 2 duże porcje:
- 2 brzoskwinie
- 1 szklanka jagód
- 1 banan
- 1 niepełna szklanka wody
- kawałek imbiru
- 1 łyżka oleju
Wykonanie:
- jagody starannie wypłukać, przebrać. Brzoskwinie obrać ze skóry
- jagody zmiksować z połową wody i jedną brzoskwinią. Dodać rozdrobniony i obrany imbir. Wlać do pucharków
- drugą brzoskwinię zmiksować z resztą wody i bananem. Dodać olej. Łyżką nałożyć na jagodową warstwę
- podawać natychmiast po zmiksowaniu
SMACZNEGO!
Na moim blogu gotuje dla Was już od 8 lat. Uwielbiam dzielić się moimi domowymi przepisami, które smakują mojej rodzinie. Koniecznie daj znać, jak smakowały Ci moje przepisy w komentarzach 🙂