Kisiel to prosty, zdrowy, lekkostrawny i smaczny deser. Nie zajmuje więcej czasu niż przygotowanie kisielu z torebki. Dzisiejszy posmakuje szczególnie miłośnikom egzotycznego mango. To zdrowsza wersja, bo przygotowana nie na soku, ale na musie z mango. Najlepszy jeszcze gorący. Jest pyszny!
Składniki:
- 1/2 dużego, dojrzałego mango
- 400+50 ml wody
- 1 łyżka miodu
- szczypta imbiru
- 1 czubata łyżka mączki ziemniaczanej
Przygotowanie:
- mango obrać ze skóry, odciąć miąższ od pestki i zblendować na gładką pulpę
- w garnuszku zagotować wodę ze zblendowanym mango i łyżką miodu. Na koniec wmieszać mączkę ziemniaczaną wymieszaną z 50 ml zimnej wody. Wymieszać rózgą do ponownego zagotowania. Kisiel w tym czasie ładnie zgęstnieje
- rozlać do miseczek, pucharków i zajadać
SMACZNEGO!
Na moim blogu gotuje dla Was już od 8 lat. Uwielbiam dzielić się moimi domowymi przepisami, które smakują mojej rodzinie. Koniecznie daj znać, jak smakowały Ci moje przepisy w komentarzach 🙂