Deser jogurtowy z pestkami granatu to świetny zamiennik kalorycznych słodkości. Smaczny, zdrowy dietetyczny — czegóż chcieć więcej od deseru?
Probiotyczne bakterie z jogurtu i cudowne właściwości „owocu życia” to znakomity duet i niezła dawka zdrowia w pucharku. Smakuje wybornie, a przygotowanie jogurtowego specjału zajmuje tylko chwilę. Zapraszam na deserek fit!
Składniki na 3 porcje:
- 450 g jogurtu „greckiego”
- dojrzały granat
- listki mięty lub melisy
- miód lub ksylitol do smaku
- amarettini — opcjonalnie
Wykonanie:
- nałożyć jogurt do salaterki i dobrze ubić. Dodać 3 łyżki ksylitolu, miodu lub cukru
- rozkroić granat i wybrać pestki
- pestki granatu i posiekaną miętę dodać do jogurtu i wymieszać lub ułożyć warstwami w pucharkach. Na dno pucharków ułóż ciasteczka amarettini. Udekoruj pestkami granatu i zielonymi listkami. Podawaj schłodzony w lodówce
SMACZNEGO!

Na moim blogu gotuje dla Was już od 8 lat. Uwielbiam dzielić się moimi domowymi przepisami, które smakują mojej rodzinie. Koniecznie daj znać, jak smakowały Ci moje przepisy w komentarzach 🙂