Oto propozycja na zagospodarowanie pozostałych po świętach bakalii — płatków migdałowych i żurawiny — błyskawiczne do przygotowania ciasteczka. Bez jajek, uroczo się prezentują i są super smaczne.
Składniki:
- 30 g mąki orkiszowej jasnej
- 60 g masła
- 2 łyżki ksylitolu/miodu
- 25 ml śmietany kremówki
- 100 g suszonej żurawiny
- 100 g migdałów w płatkach
Przygotowanie:
- w rondelku rozpuścić masło ze słodzidłem, następnie dolać śmietankę i ostudzić
- w misce połączyć bakalie z mąką. Po czym wlać zawartość rondelka. Wymieszać
- ciasteczka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
- piec w 170′ C około 15 minut, do zrumienienia
SMACZNEGO!
Źródło: Magazyn kulinarny Delikatesy Centrum — zima 2018
Na moim blogu gotuje dla Was już od 8 lat. Uwielbiam dzielić się moimi domowymi przepisami, które smakują mojej rodzinie. Koniecznie daj znać, jak smakowały Ci moje przepisy w komentarzach 🙂