Pasty jajeczne to jedne z najprostszych smarowideł do chleba. Dodatek chrzanu bardzo podnosi smakowitość dzisiejszej pasty. Tradycyjny dodatek majonezu podmieniłam jogurtem, dzięki temu pasta jest odrobinę mniej kaloryczna.
Składniki:
- 2 jajka
- 2 łyżeczki chrzanu ze słoiczka
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
- zielenina
Przygotowanie:
- jajka ugotować na twardo. Od momentu zagotowania gotować 8 minut. Ostudzić, obrać ze skorupek
- zetrzeć na tarce lub rozgnieść widelcem
- dodać chrzan, jogurt, sól, pieprz do smaku. Wymieszać i gotowe
SMACZNEGO!
Na moim blogu gotuje dla Was już od 8 lat. Uwielbiam dzielić się moimi domowymi przepisami, które smakują mojej rodzinie. Koniecznie daj znać, jak smakowały Ci moje przepisy w komentarzach 🙂