Myśląc o dzisiejszym obiedzie specjalnie zgrillowałam 2 porcje dorsza więcej i nadal pozostaję w lubczykowych klimatach. Ugotowałam spaghetti, łyżka aromatycznej pasty lubczykowej i obiad gotowy. Można oczywiście pastę zmiksować z dowolnymi, ulubionymi orzechami i przygotować 100% pesto lubczykowe. Poszłam na łatwiznę i wyszło tak samo smacznie.
Składniki na 2 porcje:
- 250 g spaghetti
- 2 porcje zgrillowanej ryby
- 1 łyżka pasty lubczykowej
- pomidorki koktajlowe
- pieprz
Wykonanie:
- ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu
- użyć ryby przygotowanej wcześniej lub usmażyć 2 kawałki dorsza. Dorsza wcześniej skropić sokiem z cytryny i posolić
- spaghetti odcedzić, pozostawiając 1/4 szklanki wody z gotowania
- makaron wymieszać z pastą lubczykową i pozostawioną wodą z gotowania makaronu. Oprószyć pieprzem. Dodać dorsza podzielonego palcami na mniejsze kawałki i udekorować przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi
SMACZNEGO!
Na moim blogu gotuje dla Was już od 8 lat. Uwielbiam dzielić się moimi domowymi przepisami, które smakują mojej rodzinie. Koniecznie daj znać, jak smakowały Ci moje przepisy w komentarzach 🙂