Kotleciki z kurczaka i szpinaku to jedne z najprostszych dań w diecie szybka przemiana. Zamiast szpinaku możesz dodać do mięsa batata, marchew lub np. startą dynię. Są smaczne, bardzo delikatne i soczyste. Posmakują każdemu. Pyszne na ciepło i na zimno.
Składniki na 4 porcje:
- 480 g filetu z kurczaka ekologicznego
- 250 g mrożonego szpinaku (całe liście)
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
- olej kokosowy do smażenia
Wykonanie:
- mięso i ząbek czosnku zmielić lub posiekać w blenderze
- rozmrożony wcześniej szpinak mocno odcisnąć z wody, następnie posiekać
- dokładnie wymieszać mięso ze szpinakiem i przyprawami. Uformować w lekko wilgotnych dłoniach 8 owalnych kotlecików
- smażyć po kilka minut z obu stron do zrumieniania
SMACZNEGO!
Na moim blogu gotuje dla Was już od 8 lat. Uwielbiam dzielić się moimi domowymi przepisami, które smakują mojej rodzinie. Koniecznie daj znać, jak smakowały Ci moje przepisy w komentarzach 🙂