Koktajl z truskawkami, maślanką i mango

Łączenie maślanki lub kefiru z owocami to stary jak świat i mądry zwyczaj. Napój przygotowany na bazie świeżych owoców to nieocenione źródło witamin i minerałów, a dodatek maślanki tylko zwielokrotnia wartości odżywcze koktajlu. Całe owoce użyte do napoju to świetne źródło błonnika, który daje uczucie sytości i zaspokaja głód.

Smoothie mleczno-owocowe to smaczne pierwsze śniadanie, podwieczorek lub kolacja. Idealne na upalne dni, lekkostrawne i odżywcze. Dodatek mango zadba o super smak i niezwykle aksamitną konsystencję napoju.

Składniki:

  • 1 szklanka maślanki
  • 2 szklanki truskawek
  • 1 banan
  • 1/2 mango
  • 1 cm kawałek imbiru

Wykonanie:

  • truskawki dokładnie umyć, najlepiej w mocno ciepłej wodzie, ponieważ lepiej usuwa pozostałości po pestycydach, odszypułkować
  • obrać mango, odkroić od pestki
  • wszystkie składniki umieścić w kielichu blendera i zmiksować do pożądanej konsystencji
  • wypić zaraz po przygotowaniu

NA ZDROWIE!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *