Propozycja na przepyszny dodatek do sałatek i np. do krojonych warzyw — beztłuszczowy winegret.
Po świątecznym nadmiarze pokarmów warto przynajmniej na 2 dni pożegnać się z tłuszczem. Proponowany winegret świetnie zastąpi tradycyjny, przygotowany na bazie oliwy/oleju, a jak smakuje! Koniecznie wypróbuj!
Autorem przepisu jest Haylie Poroy, autorka „Diety przyspieszającej metabolizm”. Robiłam go wielokrotnie podczas diety i gorąco polecam, bo jest wspaniały!
Składniki:
- 1/2 szklanki purée z mango
- 2 łyżeczki octu balsamicznego
- 2 łyżeczki posiekanej kolendry lub natki pietruszki
- 1 łyżeczka soku z limonki/cytryny
- 1/4 łyżeczki ksylitolu/miodu
Wykonanie:
- zmiksuj wszystkie składniki blenderem. Gotowe!
Smacznego!
Na moim blogu gotuje dla Was już od 8 lat. Uwielbiam dzielić się moimi domowymi przepisami, które smakują mojej rodzinie. Koniecznie daj znać, jak smakowały Ci moje przepisy w komentarzach 🙂