Dla miłośników farszu do ruskich pierogów następny przepis tym razem najłatwiejszy ze wszystkich. Nie potrzebujesz, ani ciasta pierogowego, ani piec naleśników, bo wystarczy farsz obtoczyć w bułce tartej i upiec kotleciki na patelni. Wspaniałe ruskie nadzienie w chrupiącej skorupce na pewno Ci posmakuje. Kotleciki są delikatne i pyszne. Podane z sosem i surówką stanowią świetny wegetariański obiad.
Składniki:
- 0,75 kg ziemniaków
- 250 g sera twarogowego
- 1 cebula
- masło klarowane
- bułka tarta
- 1 jajko+ do obtoczenia
Przygotowanie:
- ziemniaki ugotować do miękkości, odcedzić, chwilę odparować i rozgnieść praską
- dodać twaróg rozgnieciony wcześniej widelcem z podsmażoną cebulką i ugnieść powtórnie
- intensywnie doprawić solą i pieprzem. Na koniec wbić jajko i wyrobić farsz na jednolitą masą
- formować owalne kotleciki, obtaczać w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej i smażyć na złoty kolor z obydwu stron po kilka minut
SMACZNEGO!
Na moim blogu gotuje dla Was już od 8 lat. Uwielbiam dzielić się moimi domowymi przepisami, które smakują mojej rodzinie. Koniecznie daj znać, jak smakowały Ci moje przepisy w komentarzach 🙂