Spaghetti z dorszem i lubczykiem

Myśląc o dzisiejszym obiedzie specjalnie zgrillowałam 2 porcje dorsza więcej i nadal pozostaję w lubczykowych klimatach. Ugotowałam spaghetti, łyżka aromatycznej pasty lubczykowej i obiad gotowy. Można oczywiście pastę zmiksować z dowolnymi, ulubionymi orzechami i przygotować 100% pesto lubczykowe. Poszłam na łatwiznę i wyszło tak samo smacznie.

Składniki na 2 porcje:

  • 250 g spaghetti
  • 2 porcje zgrillowanej ryby 
  • 1 łyżka pasty lubczykowej 
  • pomidorki koktajlowe
  • pieprz

Wykonanie:

  • ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu
  • użyć ryby przygotowanej wcześniej lub usmażyć 2 kawałki dorsza. Dorsza wcześniej skropić sokiem z cytryny i posolić
  • spaghetti odcedzić, pozostawiając 1/4 szklanki wody z gotowania
  • makaron wymieszać z pastą lubczykową i pozostawioną wodą z gotowania makaronu. Oprószyć pieprzem. Dodać dorsza podzielonego palcami na mniejsze kawałki i udekorować przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi 

SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *