Sezon jagodowy ciągle jeszcze trwa i wykorzystuję go maksymalnie. Dwa razy w tygodniu przynoszę z targu świeżą porcję jagód i przerabiam je na wszystkie możliwe sposoby. Pampuchy, pierogi, makaron z jagodami na obiad, a i na deser również serwuję jagódki.
Dziś zapraszam na super prosty, błyskawiczny deser z jagodami. Jogurt wymieszałam z miodem (możesz dorzucić pokruszoną, domową bezę) i układając warstwami, wypełniłam pucharki. Do przygotowania deseru użyj zimnych składników z lodówki
Składniki na 2 porcje:
- 1 szklanka jagód
- 300 g jogurtu greckiego
- 2 łyżki miodu akacjowego
- bezy — opcjonalnie
Przygotowanie:
- jagody przebrać, dokładnie umyć i osuszyć
- jogurt wymieszać z miodem. Możesz dodać pokruszone bezy, wówczas zmniejsz ilość miodu
- układaj w pucharkach naprzemiennie jagody i jogurt
- podawaj natychmiast po przygotowaniu
SMACZNEGO!
Na moim blogu gotuje dla Was już od 8 lat. Uwielbiam dzielić się moimi domowymi przepisami, które smakują mojej rodzinie. Koniecznie daj znać, jak smakowały Ci moje przepisy w komentarzach 🙂