Uwielbiamy domowe koktajle. Ten jest wyjątkowy, ponieważ wspomaga zdrowie naszych jelit. Szpinak ma dużo witamin i flawonoidów, które — jak dowiedziono — wspomagają korzystne bakterie w jelitach, z kolei awokado zawiera mnóstwo dobrych naturalnych tłuszczów i witaminy E.
Przepis pochodzi z książki „Jelita wiedzę lepiej” Michaela Mosleya.
Składniki na 2 porcje:
- 2 garści szpinaku bio
- 220 ml wody
- 1/2 awokado
- 1 średni banan
- 1 łyżka tahini
- 1 łyżka posiekanego imbiru
- sok z 1 cytryny
Wykonanie:
- zblenduj wszystkie składniki na gęsty, gładki napój
NA ZDROWIE!
Uwagi:
Zamiast soku z 1 cytryny dałam sok z połówki i 2 plasterki mrożonej cytryny.

Na moim blogu gotuje dla Was już od 8 lat. Uwielbiam dzielić się moimi domowymi przepisami, które smakują mojej rodzinie. Koniecznie daj znać, jak smakowały Ci moje przepisy w komentarzach 🙂