Zielony koktajl to nie tylko napój, ale pełnowartościowy posiłek. Zielone warzywa to naturalne źródło chlorofilu, ważnych witamin i mikroelementów.
Chlorofil posiada silne właściwości oczyszczające krew, limfę i płyny wewnątrz komórkowe oraz wspomaga trawienie. Organizm pozbawiony toksyn, jest pełny sił witalnych i wigoru.
Koktajl z dodatkiem zielonych warzyw jest lekkostrawny i pełen błonnika. To prawdziwy hit wśród wszystkich dbających o własne zdrowie i zdrowe odżywianie.
Dzisiejszy koktajl jest podwójną bombą zdrowotną, ponieważ wodę mineralną zastąpiłam sokiem ściągniętym z brzozy. Na wodę brzozową jest teraz najlepszy czas i warto to wykorzystać.
Składniki:
- 2 garście szpinaku
- 1/2 awokado
- 2 owoce kiwi
- 2 łyżki rzeżuchy
- 1 banan
- 1 gruszka
- 2 cm imbiru
- 1 szklanka wody mineralnej/wody brzozowej
- 2 plasterki mrożonej cytryny (sok z cytryny)
Wykonanie:
- szpinak dobrze wypłukać, odciąć grube ogonki. Owoce obrać, pokroić na mniejsze cząstki
- wszystkie składniki umieścić w kielichu blendera i zmiksować do pożądanej konsystencji
NA ZDROWIE!

Na moim blogu gotuje dla Was już od 8 lat. Uwielbiam dzielić się moimi domowymi przepisami, które smakują mojej rodzinie. Koniecznie daj znać, jak smakowały Ci moje przepisy w komentarzach 🙂