Skrzydełka drobiowe w chrupiącej panierce

Nie wiesz, jak wykorzystać mięso z rosołu? Jest na to prosty sposób — panierować i drugie danie gotowe. Chrupiąca panierka, soczyste mięso rozpływające się w ustach to jeden z najsmaczniejszych recyklingów kuchennych.

Bardzo lubię delikatny rosół drobiowy właśnie na skrzydełkach, niestety później gotowane skrzydełka z rosołu nie mają wzięcia, a chrupiące, panierowane i owszem.

Przepis doskonale znany i popularny z czasów mizerii sklepowej i kartkowych zakupów mięsnych, a myślę, że wart przypomnienia.

Składniki:

  • gotowane skrzydełka z rosołu
  • bułka tarta
  • jajko
  • olej do smażenia

Wykonanie:

  • z ugotowanych, ostudzonych skrzydełek obciąć ostre końcówki. Skrzydełka obtaczać w rozmąconym jajku, następnie w bułce tartej. Smażyć na rumiano z obydwu stron. Układać na ręczniku papierowym, by odsączyć nadmiar tłuszczu
  • panierkę możesz wzbogacić np. papryką w proszku. Oregano lub innymi ziołami
  • podawać z ulubionym dodatkami

SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *