Pasty, aromatyczne smarowidła do chleba i domowe pasztety to ulubione dodatki do codziennych kanapek i słonych przekąsek. Ta błyskawiczna do przygotowania pasta ze smażonej wątróbki podbije twoje kubki smakowe aksamitną konsystencją i aromatem ziół. Możesz dodać każde ulubione.
Pasztecik wątróbkowy podałam z kiełkami czerwone kapusty. Kiełki to dodatkowa porcja witaminy C i antyoksydantów.
Składniki:
- 300 g wąrtóbki drobiowej
- 1 -2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 1 łyżka masła ghee
- sól, pieprz
- liście tymianku, bazylii, rozmarynu
Przygotowanie:
- cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na maśle. Dodać oczyszczoną z błonek wątróbkę i smażyć po kilka minut z obydwu stron
- usmażoną wątróbkę doprawić solą i pieprzem, dodać posiekane ulubione zioła, następnie zblendować na gładką masę
- pastę przełożyć do miseczki lub słoika. Podawać do pieczywa, grzanek lub krakersów
SMACZNEGO!
Na moim blogu gotuje dla Was już od 8 lat. Uwielbiam dzielić się moimi domowymi przepisami, które smakują mojej rodzinie. Koniecznie daj znać, jak smakowały Ci moje przepisy w komentarzach 🙂