Pasta wątróbkowa do chleba

Pasty, aromatyczne smarowidła do chleba i domowe pasztety to ulubione dodatki do codziennych kanapek i słonych przekąsek. Ta błyskawiczna do przygotowania pasta ze smażonej wątróbki podbije twoje kubki smakowe aksamitną konsystencją i aromatem ziół. Możesz dodać każde ulubione.

Pasztecik wątróbkowy podałam z kiełkami czerwone kapusty. Kiełki to dodatkowa porcja witaminy C i antyoksydantów.

Składniki:

  • 300 g wąrtóbki drobiowej
  • 1 -2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła ghee
  • sól, pieprz
  • liście tymianku, bazylii, rozmarynu

Przygotowanie:

  • cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na maśle. Dodać oczyszczoną z błonek wątróbkę i smażyć po kilka minut z obydwu stron
  • usmażoną wątróbkę doprawić solą i pieprzem, dodać posiekane ulubione zioła, następnie zblendować na gładką masę
  • pastę przełożyć do miseczki lub słoika. Podawać do pieczywa, grzanek lub krakersów

SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *