Pasta śledziowa z jajkiem

Pasta śledziowa z jajkiem – tylko dwa składniki i pyszna pasta na kanapki gotowa. Prosta, tania i do zrobienia w ekspresowym tempie. Możesz ją przygotować na dwa sposoby, drobniutko posiekać śledzia i ugotowane na twardo jajka lub oba składniki po prostu zmiksować.

Na małych kromeczkach pumpernikla super mini przekąska. Z kromką domowego chleba pyszna kolacja.

Składniki:

  • 2 śledzie
  • 2 jajka na twardo
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz
  • koperek – opcjonalnie

Wykonanie:

  • śledzie wymoczyć do pożądanej słoności, następnie bardzo drobno posiekać
  • jajka posiekać lub przetrzeć przez sito
  • wymieszać śledzie z jajkami i majonezem. Majonez można zastąpić masłem. Doprawić solą i pieprzem. Podawać schłodzoną z koperkiem

SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *