Pasta z twarożku i wędzonego łososia to pyszne smarowidło do chleba. Błyskawiczna do przygotowania, a prawdziwe niebo w gębie. Idealnie by było nabyć łososia wędzonego na zimno. Temperatura wędzenia nie przekracza wówczas 30*C, zatem ryba zachowuje całe bogactwo kwasów omega-3. Zdrowo, przepysznie, bardzo polecam!
Składniki:
- 150 g twarożku
- 150 g wędzonego łososia
- dodatki — wg upodobań
Przygotowanie:
- obrać łososia ze skóry i pozbawić ości, podzielić na cząstki
- zmiksować blenderem przygotowanego łososia z twarożkiem. Najsmaczniejsza jest proporcja pół na pół twarożku i łososia
- podawać z ulubionymi dodatkami: rzodkiewką, ogórkiem kiszonym, szczypiorkiem… Podałam z kiełkami rzodkiewki
SMACZNEGO!
Na moim blogu gotuje dla Was już od 8 lat. Uwielbiam dzielić się moimi domowymi przepisami, które smakują mojej rodzinie. Koniecznie daj znać, jak smakowały Ci moje przepisy w komentarzach 🙂