Wyraziste w smaku kwaskowato — słone kapary, podsmażone na maśle z dodatkiem zielonej pietruszki to idealny dodatek do łososia. Podane z młodymi ziemniaczkami i zieloną sałatą to wykwintny wakacyjny obiad. Prosto, szybko, zdrowo!
Składniki:
- 2 kawałki łososia a`160 g
- 5 gałązek natki pietruszki
- 30 g masła
- 20 g kaparów ze słoiczka
- sól, pieprz
- 2 łyżki oleju
Wykonanie:
- kawałki łososia umyć, osuszyć. Skropić sokiem z cytryny i posolić
- kapary odsączyć z zalewy. Pietruszkę posiekać
- łososia usmażyć na oleju po kilka minut z każdej strony. Na koniec dodać masło, kapary i natkę pietruszki. Przesmażyć razem przez kilka minut. Podawać natychmiast!
- podałam z młodymi ziemniaczkami i ulubioną sałatą masłową
SMACZNEGO!
Na moim blogu gotuje dla Was już od 8 lat. Uwielbiam dzielić się moimi domowymi przepisami, które smakują mojej rodzinie. Koniecznie daj znać, jak smakowały Ci moje przepisy w komentarzach 🙂