Łosoś w maśle kaparowym

Wyraziste w smaku kwaskowato — słone kapary, podsmażone na maśle z dodatkiem zielonej pietruszki to idealny dodatek do łososia. Podane z młodymi ziemniaczkami i zieloną sałatą to wykwintny wakacyjny obiad. Prosto, szybko, zdrowo!

Składniki:

  • 2 kawałki łososia a`160 g
  • 5 gałązek natki pietruszki
  • 30 g masła
  • 20 g kaparów ze słoiczka
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju

Wykonanie:

  • kawałki łososia umyć, osuszyć. Skropić sokiem z cytryny i posolić
  • kapary odsączyć z zalewy. Pietruszkę posiekać
  • łososia usmażyć na oleju po kilka minut z każdej strony. Na koniec dodać masło, kapary i natkę pietruszki. Przesmażyć razem przez kilka minut. Podawać natychmiast!
  • podałam z młodymi ziemniaczkami i ulubioną sałatą masłową

SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *