Zielony, wiosenny koktajl z awokado to prawdziwa bomba odżywcza. Super pomysł na energetyczne śniadanie. Koktajl jest sycący, idealnie kremowy i bardzo smaczny. Awokado to wyjątkowy sprzymierzeniec zdrowia i urody. Zawiera jednonienasycone kwasy tłuszczowe tak potrzebne Twojemu sercu, sporo przeciwutleniaczy (luteinę i zeaksantynę) oraz ilość potasu większą niż banany, które w pierwszej kolejności kojarzą się z tym pierwiastkiem.
Jeśli nie przepadasz za awokado, ten koktajl na pewno Ci posmakuje, ponieważ jego smak jest tu kompletnie niewyczuwalny.
Składniki:
- 1 awokado
- 1 banan
- 1 mała pomarańcza
- 1 jabłko
- natka pietruszki
- około 1 szklanki wody
- sok z cytryny – 1 łyżka
Wykonanie:
- owoce obrać i rozdrobnić. Miąższ z awokado skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniał
- zblendować do pożądanej konsystencji i wypić zaraz po przygotowaniu
NA ZDROWIE!
Na moim blogu gotuje dla Was już od 8 lat. Uwielbiam dzielić się moimi domowymi przepisami, które smakują mojej rodzinie. Koniecznie daj znać, jak smakowały Ci moje przepisy w komentarzach 🙂