Lato to czas magazynowania przez nasz organizm witamin i minerałów. Trzeba to wykorzystać. Przygotowując poranny koktajl, zamiast wody użyj arbuza. Jest super zdrowy. Świetnie smakuje, nawadnia, dodatkowo uzupełni niedobór elektrolitów. Dla koloru i smaku dorzuciłam garstkę mrożonych malin. Pycha!
Składniki:
- 2 kawałki arbuza
- 1 szklanka truskawek
- garstka malin
- 1 banan
- plasterek imbiru
- 1 łyżka oleju kokosowego
Wykonanie:
- arbuz pozbawić skóry (pestek nie musisz usuwać — to samo zdrowie, poza tym blender sobie z nimi poradzi), pokroić w cząstki. Truskawki odszypułkować
- wszystkie składniki umieścić w kielichu blendera i zmiksować do pożądanej konsystencji
SMACZNEGO!
Na moim blogu gotuje dla Was już od 8 lat. Uwielbiam dzielić się moimi domowymi przepisami, które smakują mojej rodzinie. Koniecznie daj znać, jak smakowały Ci moje przepisy w komentarzach 🙂