Koktajl z arbuzem i truskawkami

Lato to czas magazynowania przez nasz organizm witamin i minerałów. Trzeba to wykorzystać. Przygotowując poranny koktajl, zamiast wody użyj arbuza. Jest super zdrowy. Świetnie smakuje, nawadnia, dodatkowo  uzupełni niedobór elektrolitów. Dla koloru i smaku dorzuciłam garstkę mrożonych malin. Pycha!

Składniki:

  • 2 kawałki arbuza
  • 1 szklanka truskawek
  • garstka malin
  • 1 banan
  • plasterek imbiru
  • 1 łyżka oleju kokosowego

Wykonanie:

  • arbuz pozbawić skóry (pestek nie musisz usuwać — to samo zdrowie, poza tym blender sobie z nimi poradzi), pokroić w cząstki. Truskawki odszypułkować
  • wszystkie składniki umieścić w kielichu blendera i zmiksować do pożądanej konsystencji

SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *