Deser bez glutenu, bez jajek, bez cukru i tylko 2 składniki, czy to w ogóle możliwe? Możliwe! Słodkie, zmiksowane mango i strzelające pestki granatu to wszystko. Samo zdrowie, a jaka pycha!
Wystarczy tylko ułożyć w pucharkach, przybrać wg własnej fantazji i gotowe! Zrób go i przekonaj się, że deser bez bitej śmietany smakuje znakomicie. Myślę, że to dobry przerywnik między pączkami i faworkami.
Składniki na 2 porcje:
- 1 owoc mango
- pestki z 1/2 dużego granatu
Wykonanie:
- mango obrać i zmiksować
- granat przeciąć na pół, następnie na ćwiartki. Wywijając skórkę odsłonić białą otoczkę i wyjąć pestki
- ułożyć purée z mango i pestki z granatu w pucharkach
- podawać schłodzone w lodówce
Uwagi:
Poza dietą mango można zmiksować z mlekiem kokosowym (ilość do smaku)
SMACZNEGO!
Na moim blogu gotuje dla Was już od 8 lat. Uwielbiam dzielić się moimi domowymi przepisami, które smakują mojej rodzinie. Koniecznie daj znać, jak smakowały Ci moje przepisy w komentarzach 🙂