Deser – mango i pestki granatu

Deser bez glutenu, bez jajek, bez cukru i tylko 2 składniki, czy to w ogóle możliwe? Możliwe! Słodkie, zmiksowane mango i strzelające pestki granatu to wszystko. Samo zdrowie, a jaka pycha!

Wystarczy tylko ułożyć w pucharkach, przybrać wg własnej fantazji i gotowe! Zrób go i przekonaj się, że deser bez bitej śmietany smakuje znakomicie. Myślę, że to dobry przerywnik między pączkami i faworkami.

Składniki na 2 porcje:

  • 1 owoc mango
  • pestki z 1/2 dużego granatu

Wykonanie:

  • mango obrać i zmiksować
  • granat przeciąć na pół, następnie na ćwiartki. Wywijając skórkę odsłonić białą otoczkę i wyjąć pestki
  • ułożyć purée z mango i pestki z granatu w pucharkach
  • podawać schłodzone w lodówce

Uwagi:
Poza dietą mango można zmiksować z  mlekiem kokosowym (ilość do smaku)

SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *